Utilitzeu menús al vostre restaurant? Revo Xef té la solució perfecta per a gestionar-los. Els menús, pel seu funcionament particular i la seva composició (primers, segons, etc.), tenen una tipologia diferent a la resta de productes.

Com crear menús a la Back Office

1. Entreu a la Back Office utilitzant les teves credencials.
  2. Entreu en grup i categoria on voleu crear el menú.
  3. Feu clic al botó + Nou
  4. Seleccioneu de la llista Menú.

1. A la pantalla que apareix, introduïu el nom, per exemple Menú Diari, i el preu final de menú. Finalment, feu clic a Desa.
  2. Ara és el moment d'introduir les ordres de plat i productes que componen el menú. Per a això feu clic a la icona
  3. Primerament creeu tots els ordres de plat (passades) que componen el Menú. Aquest cop, dins de Menú, feu clic a + Nou. A l'exemple que us presentem de menú diari, introduïu primers, segons, postres i beguda.

1. Seleccioneu + Nou

2. Introduïu nom per a l'ordre de plat i el tipus selecció.

• Seleccioneu-ne un: Es podrà seleccionar un producte per comensal.
    • Selecció Múltiple: Es podran seleccionar diversos productes per comensal.
    • Seleccioneu, obligatori: S'haurà de seleccionar un producte per comensal obligatòriament. En aquest cas, no podreu afegir el menú a l'ordre fins que se seleccioni un producte.
    • Seleccioneu per defecte: S'han de seleccionar automàticament tots els productes d'aquest ordre de plat. Normalment aquesta opció s'utilitza per a menús degustació.

8. Ara que ja heu creat els ordres de plat, és el moment d'introduir els productes. Aquí us podeu trobar amb dues situacions: que els productes de menú siguin productes ja creats a la carta, o bé que siguin productes que només s'utilitzaran al menú.
  • Productes que ja existeixen:

• Entreu a cadascun dels productes (menjar i beguda) que voleu introduir dins el menú.
    • Feu clic a sobre la pestanya Configuració.
    • Activeu l'opció: Mostra a la llista de Menús

• Productes que no existeixen i que només s'utilitzen per a menús:

En aquest cas, heu de crear aquests productes i tot seguit, com hem vist anteriorment, activar l'opció de mostrar a la llista de Menús.

• Creeu un grup nou que estigui desactivat. Per exemple: Productes de Menús:

Nota: Podeu veure que està desactivat (no visible en l'App) per la icona que apareix davant del nom.

• Fent clic al grup, es pot crear una categoria on s'afegiran tots els productes, o bé es poden crear categories per famílies o per ordre de plat, de cara a organitzar més bé els productes. En aquest cas, a la imatge següent veureu l'organització per ordre de plat.

• Seleccioneu la impressora on d'han d'imprimir aquests productes. A la imatge podeu veure que al grup se lia ha assignat la impressora de cuina (^Kitchen Printer). Apreneu com assignar impressores dins d'aquest article.

• Finalment, afegiu-hi els productes. Aquests, senzillament, han de tenir nom, preu i l'opció anterior de mostrar a la llista de menús activada.

Nota: El preu pot ser 0 €, ja que són productes que només es vendran dins del Menú, que ja té un preu total.

1. Un cop teniu tots els productes creats, o bé heu marcat l'opció de mostrar en llista de menús a tots els productes de la nostra carta, torneu altre cop al Menú diari que havíeu creat al principi i feu clic a la icona per modificar-lo.

1. Des de la llista de cadascun dels ordres de plat, afegiu-hi tots els productes.

A aquesta imatge es pot veure com s'ha afegit l'aigua de 1 l. a l'ordre de plat Begudes (Drinks) i ara passareu a afegir la Coca-cola seleccionant-la i fent clic al botó Afegeix.

Nota: A la llista només s'hi mostraran els productes que heu marcat que es mostrin a la llista de menús.

1. Veureu una imatge general de la pantalla de menús i podreu realitzar les següents accions:

1. Ordre de Plat: Primers (Starters) Tipus de Selecció: Seleccioneu-ne un (Select One), que recordeu que significava que es podrà seleccionar un Primer per comensal.

2. Llista per afegir productes a l'ordre de plat. En aquest exemple a primers (Starters).

3. Possibilitat d'afegir un suplement a l'import total de menú. És a dir, al menú diari hi poden haver alguns productes que tinguin un suplement. S'hauria d'introduir a l'opció preu del producte que tingui suplement i fer clic al botó Desa que es troba a la mateixa línia.

4. Amb l'opció marcada , si el producte té associat un modificador i aquest té un suplement, si volem que s'afegeixi el preu de l'suplement de l'modificador al menú o no. Apreneu més sobre modificadors.

5. Es pot modificar l'ordre d'aparició dels productes dins d'un ordre de plat. Si seleccioneu la icona a l'esquerra del producte i l'arrossegueu cap amunt o cap avall, es canvia l'ordre d'un producte. Seguidament, hem de fer clic a **guardar ordre ** del mateix ordre de plat (Primers-Starters) per a desar els canvis.

6. Si voleu canviar l'ordre d'aparició d'un ordre de plat, en aquest cas heu de fer clic a la icona i arrossegar-la cap amunt. El botó Contraure ens pot ajudar si un ordre de plat té molt productes i és difícil de poder arrossegar. Ara veureu l'exemple per posar en primer lloc l'ordre de plat Begudes (Drinks).

• Feu clic al botó Contraure.
    • Seleccioneu la icona situat a l'esquerra de Begudes.
    • Arrossegueu cap amunt fins a superar l'ordre de plat primers (Starters).
    • Feu clic al botó Guardar Ordre, però aquest cop el situat just a la dreta del botó Contraure.
    • Feu clic a Expandir per tornar a veure els productes.

1. Si penseu retirar temporalment un determinat producte del menú, no cal que s'elimini. Simplement, desactiveu-lo fent clic a la icona i es mostrarà una indicant que el producte està desactivat. Quan es sincronitzi a l'App, aquest producte no es mostrarà fins que no s'activi de nou.

Nota: Aquesta acció és molt recomanable si s'afegeixen tots els productes de menú per a tota la setmana o tot el mes. Només cal activar i desactivar els productes que s'utilitzin cada dia. D'aquesta manera s'estalvia molt de temps d'afegir i eliminar cada dia els productes.

Consideracions a tenir en compte quan es treballa amb menús

Hi ha dues opcions interessants i que cal tenir en compte a la secció de Ordres a la Back Office quan es treballa amb Menús.

Imprimir ordre de plat a la cuina: Amb aquesta opció activada s'imprimiran els ordres de plat (primers, segons, etc.) al tiquet de comanda.

El tiquet seria aproximadament així:

Ordre: {Order}
                    Cambrer: {Waiter}
                    Taula: {table}
                    Comensals: {Diners}
                    {Date}
                    ---------------------------------
                    MENUS
                    ---------------------------------
                    2 [M] Menú diari
                    [Starters] -> Primers
                    1 Amanida de formatge de cabra
                       - Ceba amb/ sense
                    1 Carpaccio de vedella amb tòfona
                    [Mains] -> Segons
                    1 Burger shark
                       - Formatge americà amb/ sense
                    1 Salmó fumat
                    [Desserts] -> Postres
                    1 Pastís de formatge amb Oreo
                    1 Pastís de xocolata

Nota: Amb l'opció desactivada no s'imprimiran els ordres de plat, és a dir primers, segons, postres, etc., sinó que es mostraran tots els plats seguits després de: 2 [M] Menú Diari

Imprimir continguts de menú: Amb aquesta opció activada s'imprimiran els productes de carta i menú conjuntament i no de forma individual.

• Opció recomanada Si al restaurant es poden demanar plats de la carta i de menú al mateix moment. Per exemple: En una taula de 4 comensals, 2 demanen menú diari i altres 2 demanen de la carta.

• Per tal que els plats de carta i menú s'ajuntin és **IMPRESCINDIBLE **que els ordres de plat generals i els de menú tinguin exactament el mateix nom.

• Els plats de menú s'indicaran amb una [M] per tal que sigui més fàcil identificar-los.

El tiquet quedaria més o menys així:

Ordre: {Order}
                    Cambrer: {Waiter}
                    Taula: {table}
                    Comensals: {Diners}
                    {Date}
                    STARTERS -> Primers
                    1 Gambeta embolicada amb cansalada de llima de Chiptole
                    1 Formatge de cabra al forn i nabius torrats
                    1 [M] Amanida de formatge de cabra
                        - Ceba amb/ sense
                    1 [M] Carpaccio de vedella amb tòfona
                    MAINS -> Segons
                    1 Halibut a la brasa
                    1 Filet a la Planxa
                    1 [M] Burger Shark
                       - Formatge americà amb/ sense
                    1 [M] Salmó fumat
                   Postres -> Postres
                   1 Tiramisú
                   1 Peres Torrades amb Crema Mascarpone Espresso
                   1 Pastís de formatge amb Oreo
                   1 Pastís de xocolata