1. CREAR CLIENTS DES DEL BACK-OFFICE
2. CREAR CLIENTS DES DE L'APLICACIÓ
3. PAGAR A CRÈDIT
4. LLISTAT DE CLIENTS

La secció de clients ens serveix per fidelitzar els nostres clients i poder associar-los les vendes. D'aquesta manera, tindrem un historial de totes les seves vendes, pressupostos, albarans, ordres de client i crèdits.

Es poden crear nous clients tant des de l'aplicació com des de la secció CLIENTS del back-office.

1. CREAR CLIENTS DES DEL BACK-OFFICE

Per crear un client, ho farem des del botó +Nou.

Omplim totes les dades del client que considerem rellevants pel nostre negoci. I premem Guardar per confirmar els canvis.

2. CREAR CLIENTS DES DE L'APLICACIÓ

1. Prenem sobre Client esporàdic i a la finestra que s'obre seleccionem Afegir nou client.

2. Omplim totes les dades del client que considerem rellevants pel nostre negoci.

3. Prenem Guardar per confirmar els canvis.

3. PAGAR A CRÈDIT

Ara bé, si volem que el client pugui pagar a crèdit, és important omplir aquesta informació:

• Permetre crèdit: Activem aquesta opció per permetre pagar a crèdit.

• Crèdit Màxim: Introduïm l'import màxim de crèdit permès.

Un cop hem activat aquesta opció, s'utilitza de la següent manera:

1. Afegim els productes a la comanda i prement sobre Client esporàdic, seleccionem el client.

2. Prenem sobre les monedes per cobrar, i a Altres formes de pagament, seleccionem Crèdit i es tancarà la comanda.

Nota: Aquesta forma de pagament només apareixerà pels clients que tinguin permès aquesta forma de pagament.

Quan el client estigui llest per efectuar el pagament, trobarem la factura de la següent manera:

1. Prenem sobre Client esporàdic i prenem sobre les monedes.

2. Ens apareixeran totes les factures que tingui pendents de pagament, les seleccionem prement sobre els 3 punts.

3. Ens obrirà una pantalla de cobrament, de la manera habitual, seleccionem si efectiu o targeta, es completarà el pagament i es tancarà la finestra.

Podem comprovar que el client no té cap factura pendent realitzant els dos primers passos, només que aquesta vegada la pantalla ens apareixerà buida:

4. LLISTAT DE CLIENTS

1. Accedim al back-office.

2. Anem a Llistats / CLIENTS.

3. Podem veure la següent informació:

• Calendari: Seleccionem les dates desitjades per realitzar la cerca.

• Filtres: Disposem dels següents filtres:

• Premem sobre estat per seleccionar l'estat de la factura.
    • Premem sobre per seleccionar un empleat i realitzar la cerca dels impostos en les dates i per a l'empleat seleccionat.
    • Premem sobre per seleccionar un client i realitzar la cerca dels impostos en les dates i per al client seleccionat.
  • Exportar: Aquesta opció ens permet guardar en un document l'informe mostrat a la pantalla.

• Client: Ens mostra els clients.

• Suma: Ens indica el valor de les factures sota aquest client amb impostos inclosos.

• Descompte: Ens indica el valor dels descomptes aplicats.

• Subtotal: Ens indica el valor de les factures del client sense els impostos.

• Impostos: Ens indica el valor dels impostos.

• Total: Ens mostra el valor final de les factures del client, un cop aplicats els impostos i descomptes.