1. CONFIGURACIÓ PRÈVIA
2. NO APAREIX L'OPCIÓ A DOMICILI A L'APP
3. COM FUNCIONA A DOMICILI A L'APP DE REVO XEF
4. QUINS NOMS APAREIXEN EN LES COMANDES EN REBRE-LES EN XEF
5. EXEMPLE PRÀCTIC

A Domicili és el mòdul a Revo XEF per gestionar els comandes a domicili i per recollir a l'establiment.

1. CONFIGURACIÓ PRÈVIA

1. Accedim al back-office.

2. Seleccionem Configuració / A DOMICILI.

3. Omplim la següent informació.

• A Domicili: Activem el mòdul per poder gestionar les entregues a domicili.

• No assignar les dades del client a la factura: Activem aquesta opció si no volem associar les dades del client a la factura de Revo XEF.

• Minuts abans de l'entrega a domicili: El temps de notificació per a una comanda d'entrega. És a dir, el temps que volem que la comanda passi de l'estat Pendent a A preparar.
    Per exemple, si tenim configurats 15 minuts, quan en faltin 15 per a l'hora d'entrega, la comanda passarà d'estat perquè la puguem gestionar. Si, en canvi, establim el temps a 1 minut, canviarà d'estat quan en falti 1 minut per a l'entrega.

• Tarifa d'entrega a domicili: Seleccionem des del desplegable la tarifa a aplicar als productes en el mòdul A Domicili. Aquesta tarifa ha d'haver estat creada prèviament, més informació aquí.

• Sala per a les comandes 'A domicili': Si volem que les comandes en línia externes entrin en una sala en lloc del mòdul A Domicili, la seleccionem des del desplegable.

• Nombre de tiquets a imprimir: Seleccionem des del desplegable si volem imprimir o no còpies del tiquet.

• Dies d'entrega a domicili: Seleccionem els dies de la setmana en els quals el servei a domicili estarà actiu.

• Horari d'inici de l'entrega a domicili: Indiquem l'hora d'inici de l'entrega.

• Horari final de l'entrega a domicili: Indiquem l'hora final de l'entrega.

• Excepcions en l'entrega a domicili: Si tenim excepcions a l'entrega podem afegir-les prement a +Afegir. Per exemple, que excepcionalment tanquem un dia a la setmana, o que durant una franja horària estiguem tancats.

• Perfil per a comandes a domicili: Seleccionem des del desplegable el perfil creat per a les comandes a domicili.

• Perfil per a recollir al local: Seleccionem des del desplegable el perfil creat per a les comandes a recollir.

4. Donar el privilegi de repartidor al back-office i assignar-lo als empleats que utilitzarem per a repartir les comandes.

5. En l'app de Revo XEF, accedim al menú r, anem a les Preferències i activem les opcions que millor s'adaptin al nostre negoci:

• Imprimir automàticament. Amb aquesta opció marcada s'imprimiran les comandes a cuina de forma automàtica un cop la comanda passi a l'estat ‘A Preparar’ i se li canviarà l'estat a 'Preparant'.

Les següents tres opcions només funcionaran quan imprimir automàticament estigui activat.

• Imprimir només quan estiguin pagades. Amb aquesta opció marcada només s'imprimirà a cuina un cop la comanda estigui pagada.

• També imprimir factura. Amb aquesta opció marcada també s'imprimirà automàticament la factura.

• Imprimir també el tiquet d'entrega: Amb aquesta opció marcada també s'imprimirà automàticament el tiquet d'entrega.

• Reproduir so. Podem fer que l'iPad reprodueixi un so (Un cop o Fins a interacció), també quan la comanda passi a l'estat ‘Preparant’.

• Tancar comandes pagades automàticament. Amb aquesta opció marcada, les comandes ja pagades es tancaran automàticament.

És molt important tenir aquesta opció activada si no es gestionen les comandes de forma manual activament, ja que l'acumulació de comandes obertes pot generar lentitud en l'aplicació i problemes a l'hora de crear-ne de noves.
    És important que el dispositiu que tingui aquesta opció activada no s'apagui ni entri l'aplicació en segon pla perquè les comandes puguin anar-se tancant automàticament.

2. NO APAREIX L'OPCIÓ A DOMICILI A L'APP

Aquesta opció apareix juntament amb el botó de Virtual (taules virtuals).

A més, és imprescindible que el treballador tingui el privilegi d'A Domicili activat.

3. COM FUNCIONA A DOMICILI A L'APP DE REVO XEF

Quan s'activa el mòdul al back-office, apareix un nou botó anomenat A Domicili a la pantalla del plànol de taules. Prement sobre ell pots crear una nova comanda.

Crear una nova comanda

1. Prement sobre A Domicili.

2. Ens apareix una llista amb els clients habituals i que ja han realitzat una comanda anteriorment.

• Podem utilitzar el cercador per trobar els clients. Si comencem a escriure el nom o el telèfon i el client no existeix, en prémer Nou client ens apareix la pantalla per crear un client nou, però amb la informació que hem utilitzat per cercar ja introduïda.
  • A més, prement sobre la icona podem editar la informació del client. Per exemple, si ha canviat d'adreça o telèfon.

3. Seleccionem un client de la llista o bé prenem sobre Nou client…

4. A la següent pantalla que apareix podem gestionar tota la comanda:

• Introduïm el nom del client.

• Introduïm el telèfon del client.

• Si fos necessari, es podrien introduir notes per al repartiment.

• A domicili: La comanda es gestionarà per preparar-la per a ser repartida per un dels nostres repartidors. El nom de la taula al tiquet de preparació apareixerà A domicili.

• Recollida: La comanda es gestionarà per preparar-la perquè el client la reculli al nostre establiment. El nom de la taula al tiquet de preparació apareixerà A recollir.

• En cas de seleccionar A domicili, haurem d'introduir l'adreça i la ciutat.

• Altres adreces utilitzades anteriorment.

• Últimes comandes realitzades.

• Seleccionem la forma de pagament amb què el client pagarà.

• Seleccionem la data i l'hora aproximada en què lliurarem la comanda o el client podrà recollir al nostre establiment.

• Finalment prenem sobre Continuar

5. Realitzem la comanda introduint els productes a la comanda.

6. Prenem sobre la icona del barret de cuiner per enviar la comanda a preparació o bé prenem sobre Sortir per desar la comanda sense enviar.

Nota: Sortir s'utilitza si ens fan una comanda per més tard, per exemple per al sopar d'aquesta nit. D'aquesta manera la comanda quedara com a pendent i ens apareixerà una notificació uns minuts abans, segons els minuts de notificació (per defecte 45 min) que haguem configurat al back-office. Quan ens aparegui la notificació, haurem d'editar la comanda i, llavors sí, enviar-la a preparació amb la icona del barret de cuiner perquè a cuina comencin a preparar el menjar.

Gestionar comandes

El mòdul d'A Domicili té també una pantalla per gestionar aquestes comandes. Per accedir-hi ho fem amb el gest de lliscar el dit de dalt cap avall des del botó A Domicili.

A la pantalla que apareix es mostren quatre grans pestanyes. Aquestes indiquen l'estat de la comanda: Pendent / A preparar / Preparant / Preparada.

PENDENT:

Aquí apareixen totes les comandes en espera, que no estem gestionant ara mateix. Solen ser comandes que ens han fet els clients per més tard. Per exemple, si ens fixem en la imatge, és una comanda per a les 11:00 h. Al back-office, tenim configurat 45 min com a temps de notificació, així que a les 10:15 passarà A preparar.

A la part esquerra de la pantalla podem veure els estats i les comandes en cadascun d'ells. Podem utilitzar el cercador per localitzar una comanda de forma més ràpida, ja sigui mitjançant el nom del client o el número de comanda.

A la part de la dreta podem veure:

• Estat: Estat de la comanda seleccionada

• Preparar: Si ho prenem, podrem canviar-li l'estat a la comanda i passar-la a 'Preparant'.

• accedirem a les accions de la comanda:

• Cancel·lar: Si la comanda no té cap pagament associat, ens permetrà cancel·lar-la.
    • Imprimir factura: Podrem reimprimir la factura.
    • Pagar amb enllaç: Si la comanda no està pagada, podrem mostrar-li el codi QR al client per al seu pagament.

• Informació sobre la comanda: número de comanda, data de creació, total i productes.

• Editar: Podem accedir a la comanda si el client sol·licita un canvi en un producte o bé hem detectat un error.

• Data de recollida : Podrem modificar la data, hora i si és per a domicili o recollir.

• : Podem modificar les dades del client.

• Forma de pagament: Ens indicarà si la comanda ja està pagada i podem modificar la forma de pagament, per defecte, apareixerà la primera que tinguem configurada al back-office.

Si tenim marcada l'opció Reproduir so a les Preferències de l'app de Revo XEF, en entrar una comanda l'iPad reproduirà so.

A PREPARAR:

En aquesta secció apareixen totes les comandes que tenim pendents d'enviar a cuina. Es troben dins del rang de temps configurat com a temps de notificació al back-office. En el mòdul a domicili rebrem una notificació a mesura que tenim comandes pendents.

Acció a realitzar: Una vegada tenim la comanda a 'A Preparar', hem de prémer sobre Preparar perquè s'imprimeixin els productes a cuina i passi a l'estat següent: Preparant.

Aquí podem seguir modificant el client, canviar la forma de pagament o editar-la.

Si tenim activada l'opció Imprimir automàticament a les Preferències de l'app de Revo XEF, en aquest estat no haurem de realitzar cap acció ja que les comandes s'imprimiran automàticament i passaran a 'Preparant'.

PREPARANT:

En aquesta secció apareixen totes les comandes que ja s'estan treballant amb elles des de cuina.

Acció a realitzar: Una vegada tenim la comanda preparada, hem de prémer sobre Preparat per indicar que ja està preparada i que passi a l'estat següent: Preparada.

PREPARADA:

Com el seu nom indica, aquí es mostren les comandes que estan preparades i poden ser repartides o entregades al local.

Acció a realitzar comandes a recollir: Hem de tancar la comanda una vegada entregada al client.

Acció a realitzar comandes A domicili: Hem d'assignar el repartidor, per fer-ho hem de prémer sobre Repartir

En l'apartat del back-office → A Domicili podem configurar quantes còpies de la factura volem que surtin impresses per la impressora seleccionada com a caixer. Si marquem dues còpies, una còpia serà per al client final i una altra se la quedarà el repartidor per després tancar definitivament la comanda. Aquestes impressions sortiran després de seleccionar el repartidor.

Finalment, i per acabar el procés hem de tancar la comanda.

Si tenim activada l'opció Tancar comandes pagades automàticament, se'ns aniran tancant les comandes pagades, sempre que l'aplicació estigui activa, i no haurem de realitzar aquesta acció de forma manual.

Una operativa alternativa també pot ser en finalitzar el torn, tancar totes les comandes d'un repartidor i passar comptes. D'aquesta manera és més fàcil l'arqueig de caixa.

4. QUINS NOMS APAREIXEN A LES COMANDES EN REBRE-LES A XEF

Quan ens entra una comanda a domicili, ja sigui des del mòdul A Domicili, Revo SOLO o qualsevol de les integracions que puguem tenir afegides (per exemple: Deliverect, Uber, etc.) podrem distingir-les de la següent manera:

• Si les comandes les hem creat nosaltres des del mòdul A Domicili, veurem que apareixen amb la icona de REVO a la cantonada superior dreta i apareix tant si és A Domicili o A Recollir i el nom del client:

• Si les comandes les rebem des de Revo SOLO o per alguna de les integracions, apareixerà la icona de la integració, en el nostre exemple Deliverect, i dependran de quatre factors:

• Si no tenen una taula assignada o la taula no té un nom identificatiu, apareixerà identificada mitjançant el número de la comanda:

• Si tenen una taula assignada, però la taula no té un nom identificatiu, apareixerà identificada mitjançant el número de la taula:

• Si no tenen una taula assignada, però la taula té un nom identificatiu, apareixerà identificada mitjançant el nom de la taula:

• Si tenen una taula assignada i la taula té un nom identificatiu, apareixerà identificada mitjançant el número de la taula:

5. EXEMPLE PRÀCTIC

Ara veurem com crear una comanda A Recollir d'un client existent.

1. Premem sobre A Domicili i ens apareixerà la llista de clients, seleccionem un existent.

2. Seleccionem A Recollir i confirmem l'hora de recollida amb el client.

3. Afegim els productes i prenem sobre Sortir sense afegir cap mètode de pagament, ja que ens ho pagarà a l'hora de recollir-lo.

4. La comanda ens apareixerà a 'Pendents'.

5. Tenint l'opció Imprimir automàticament activa, quan s'acosti l'hora de lliurament, ens passarà automàticament a l'estat 'A preparar', ens imprimirà a cuina la comanda i la mourà a l'estat 'Preparant'. Si no volem tenir aquesta opció activa, simplement hem de prémer Preparar perquè ens faci les mateixes accions.

6. Finalment, quan el client vingui a recollir-la, premerem sobre Tancar i ens demanarà que introduïm la targeta pel datàfon, ja que la nostra forma de pagament per defecte és Targeta.

Si les comandes estan pagades, podem deixar activada l'opció Tancar comandes pagades automàticament per si ens despistem que la comanda es tanqui i així no se'ns queden comandes obertes.