Els mètodes de pagament són els mètodes que utilitzaràs a Revo XEF per tancar (cobrar) una comanda.

Efectiu, targeta i cancel·lat venen per defecte i no es poden eliminar. Aquest últim s'utilitza per tancar comandes quan un client se n'ha anat sense pagar. Es poden editar mitjançant el botó .

1. Accedim al back-office.

2. Seleccionem Configuració / MÈTODES DE PAGAMENT.

3. Prenem +Nou.

4. Ens apareixerà la següent pantalla que haurem d'omplir:

• Actiu: Marcar aquesta opció perquè aquest mètode de pagament sigui visible a l'aplicació.

• Nom: Introduir el nom.

• Obrir calaix moneder: Marcar aquesta opció perquè s'obri el calaix de monedes en tancar una comanda.

Perquè l'opció d'obrir calaix funcioni és imprescindible connectar el cable RJ11 que surt del calaix cap a la impressora de caixa seleccionada a caixers.

• Requereix fons de caixa final: Marcar aquesta opció perquè es requereixi un fons de caixa final en tancar el torn.

• Gestió del canvi: Seleccioneu de la llista l'opció que millor s'adapti al negoci a l'hora de tornar el canvi.

• No permès: No permet donar canvi. Apareixerà un missatge a l'hora de pagar indicant que no està permès.
      Es pot utilitzar en el cas de la forma de pagament Cancel·lat o si no volem acceptar propines al nostre establiment.

• Convertir en propina: Converteix automàticament el canvi en propina.
      Per exemple, si l'activeu en el mètode de pagament Efectiu, tot el que afegim que sobrepassi el valor de la factura, passarà a ser propina.

• Convertir en propina amb confirmació: Converteix el canvi en propina després de confirmar-ho.
      Si utilitzem l'exemple anterior, faria la mateixa acció, només que prèviament ens sortiria un missatge preguntant si volem afegir-ho com a propina.

• Com una sortida de caixa en efectiu: Ens indica el canvi a tornar, posteriorment haurem de fer una sortida de caixa.
      Per exemple, quan ens paguin en efectiu i la propina volem afegir-la al pot de les propines en comptes que es quedi al calaix d'efectiu.

• Com una entrada de caixa en el mètode de pagament triat: El canvi passarà a ser una entrada de caixa amb el mètode de pagament que hàgim utilitzat a l'hora de tancar la comanda.
      Per exemple, ens paguen amb un xec restaurant el qual no es pot tornar canvi, tot el que sobrepassi el valor de la factura passarà a ser una entrada de caixa amb la forma de pagament Xec restaurant. Aquesta forma de pagament hem d'haver-la creat prèviament.

• Targeta regal: El canvi es converteix en una targeta regal, sigui imprimint una nova targeta o recarregant una targeta existent.

• InTOUCH: S'obre una pantalla perquè s'escanegin els punts InTOUCH. Aquesta opció està obsoleta.

• Preguntar: En cada transacció a la qual afegim propina ens apareixeran les opcions anteriors perquè puguem escollir.

• Tipus: Podem seleccionar des del desplegable la tipologia del mètode de pagament.

• Efectiu: Transacció utilitzant diners en efectiu, la qual crearà una factura simplificada o nominal.
    • Targeta: Transacció utilitzant targeta la qual crearà una factura simplificada o nominal.
    • Cancel·lat: Mètode de pagament pensat per indicar que l'ordre està cancel·lada, ens crearà una factura simplificada. Per exemple, si els clients se n'han anat sense pagar.
    • Targeta regal: Transacció utilitzant la targeta regal. Se'ns obrirà una pantalla on haurem d'indicar o escanejar la targeta i ens generarà una factura simplificada o nominal.
    • Col·lectivitat: Transacció utilitzant una targeta o codi. Se'ns obrirà una pantalla on haurem d'indicar o escanejar la targeta i ens generarà una factura simplificada o nominal.
    • Descompte 100%: Transacció utilitzant un descompte del 100%. Ens demanarà seleccionar un descompte que ja tinguem creat prèviament al 100%, després ens apareixerà la pantalla perquè el client pugui fer una signatura. Finalment, ens generarà un albarà.
    • Descompte 100% comptable: Transacció utilitzant un descompte del 100%. Ens demanarà seleccionar un descompte que ja tinguem creat prèviament al 100%, després ens apareixerà la pantalla perquè el client pugui fer una signatura. Finalment, ens generarà una factura simplificada o nominal.
    • Càrrec habitació: Transacció utilitzant un càrrec a habitació la qual crearà un albarà.
    • Càrrec habitació offline: Transacció utilitzant un càrrec a habitació on ens demanarà el número d'habitació i la signatura del client, finalment crearà un albarà.
    • Revo FLOW: Quan ens entri un pagament anticipat des de l'app de Revo FLOW.
    • Revo XPress: Transacció utilitzant XPress la qual crearà una factura simplificada o nominal.
    • Càrrec habitació : Depenent de quin PMS tinguem integrat, haurem de triar el tipus perquè generi el pagament correctament i el corresponent albarà.
    • Revo SOLO: Els pagaments rebuts des de Revo SOLO utilitzaran aquesta tipologia. Generarà una factura simplificada.
    • Prodelfi: Si utilitzem la integració Prodelfi, hem de triar aquest tipus per gestionar els pagaments correctament.

5. Prenem Desar per confirmar els canvis.

IMPORTANT: A partir de la versió 2.0 tenim la possibilitat que quan tanquem una comanda amb targeta, especificar el tipus de targeta (Visa, MasterCard, Amex, etc.) amb què s'ha cobrat. Més informació sobre com configurar-ho aquí.

EXEMPLE PRÀCTIC

Crearem un nou mètode de pagament: Albarà. En aquella en què no es pugui donar canvi, ni obrir la caixa enregistradora, ni requereixi un fons de caixa final, i el tipus serà càrrec hotel, ja que és el que crea albarans. Per fer-ho:

1. Accedim al back-office.

2. Seleccionem Configuració / MÈTODES DE PAGAMENT.

3. Prenem +Nou.

4. Omplim la informació com a la imatge:

5. Prenem Desar per confirmar els canvis.

6. Un cop a l'aplicació, crearem la comanda, premerem a les monedes per accedir a la pantalla de cobrament i premerem a Altres mètodes de pagament i seleccionarem el Albarà que hem creat.