1. PRESSUPOSTOS
2. ALBARANS
3. ORDRES DE CLIENT

Els documents són una eina molt eficaç de Revo RETAIL. Ens permet crear de manera molt fàcil i intuïtiva: pressupostos, albarans i comandes de clients, en només uns segons.

1. PRESSUPOSTOS

Com crear un pressupost

Aquesta opció ens permet crear un pressupost de la transacció actual. Està pensada per a aquells clients que necessiten o requereixen un document previ amb els productes i els preus especificats.

Per crear un pressupost, hem de seguir els següents passos:

1. Afegim els productes desitjats en una nova transacció.

2. Seleccionem un client prement sobre el botó Client esporàdic.

Nota: Tots els documents han d'estar associats a un client. Si prèviament no seleccionem un client de la nostra llista, ens apareixerà un error indicant-ho.

3. Premem sobre el botó documents .

4. Seleccionem l'opció Crear pressupost a partir del tiquet actual.

Com buscar un pressupost

Es pot trobar un pressupost de dues formes diferents:

A TRAVÉS DE LA FITXA DEL CLIENT

• Seleccionem un client prement sobre el botó Client esporàdic.

• Premem sobre el botó documents del client.

• Seleccionem Pressupostos.

• Seleccionem un pressupost de la llista. Per defecte, els pressupostos es mostren per ordre de data; els últims sempre apareixen a la part superior de la llista.

Nota: El punt que apareix a l'esquerra dels pressupostos significa que aquest s'ha convertit en una comanda de client, albarà o factura.

A TRAVÉS DE EL BOTÓ DE DOCUMENTS

En aquest cas, es mostraran tots els pressupostos de tots els clients, en canvi, si anem a través del client, només es mostraran els d'aquest client seleccionat.

• Premem sobre el botó documents .

• En la secció cercar, seleccionem Pressupostos.

• Seleccionem un pressupost de la llista.

Nota: Utilitza el cercador per trobar més fàcilment el client.

Opcions de pressupostos:

Un cop hem accedit als pressupostos, disposem de diferents opcions.

• Preus desactualitzats: En pressupostos antics pot passar que posteriorment s'hagin fet canvis de tarifes en els productes o aquests tinguin algun tipus de promoció. Quan Revo RETAIL detecta un canvi d'aquest tipus, dona l'opció al botó: actualitzar els preus.

• Afegir quantitat: Premem sobre un producte, podem utilitzar el botó per afegir més quantitat.

• Eliminar producte: Lliscant amb el dit de dreta a esquerra podem eliminar un producte del pressupost.

• Afegir un altre: Podem afegir nous productes al pressupost.

• Pagaments: Podem associar pagaments anticipats, per això cal activar-los prèviament. Més informació sobre com activar-los aquí.

• Premem sobre Pagaments.

• En la finestra que s'obre, premem en .

• Seleccionem Efectiu o Targeta, afegim l'import i premem Guardar.

• Ens portarà a la finestra anterior, on ara es podrà veure el pagament associat. Premem per tornar al pressupost. Si no volem convertir-lo en factura en aquest moment, premem Guardar.

• Un cop passem el pressupost a factura, veurem com ens apareixerà el Pagament anticipat en negatiu. Així, a l'hora de cobrar, ja es tindrà en compte l'import que ens havien entregat prèviament.

• Guardar: Aplicar qualsevol canvi realitzat al pressupost.

• : Accedim a les opcions.

• Convertir a comanda de client: El client es queda els productes, comprovem la disponibilitat d'estoc.

• Convertir a albarà: El client s'emporta els productes, però de moment no els paga.

• Convertir a factura: El client vol comprar els productes i ho convertim en una venda (factura).

• Duplicar: Duplicar un pressupost a partir d'aquest i modificar el client.

• Imprimir: Imprimir en una impressora AirPrint el pressupost.

• Imprimir tiquet: Imprimir el pressupost a la impressora de tiquets.

• Enviar per correu electrònic: Enviar per correu electrònic el pressupost a l'email associat al client.

• Eliminar: Eliminar el pressupost.

2. ALBARANS

Com crear un albarà

Aquesta opció ens permet crear directament un albarà del tiquet actual. Està pensada per a aquells clients que necessiten o requereixen emportar-se els productes, però de moment no efectuen cap pagament. L'albarà s'utilitza com a justificant.

Per crear un albarà, hem de seguir els següents passos:

1. Afegim els productes desitjats en una nova transacció.

2. Seleccionem un client prement sobre el botó Client esporàdic.

Nota: Tots els documents han d'estar associats a un client. Si prèviament no seleccionem un client de la nostra llista, ens apareixerà un error indicant-ho.

3. Premem sobre el botó documents .

4. Seleccionem l'opció Crear albarà a partir del tiquet actual.

Com buscar un albarà

Es pot trobar un albarà de dues formes diferents:

A TRAVÉS DE LA FITXA DEL CLIENT

• Seleccionem un client prement sobre el botó Client esporàdic.

• Premem sobre el botó documents del client.

• Seleccionem Albarans.

• Seleccionem un albarà de la llista. Per defecte, els albarans es mostren per ordre de data; els últims sempre apareixen a la part superior de la llista.

A TRAVÉS DEL BOTÓ DE DOCUMENTS

En aquest cas, es mostraran tots els albarans de tots els clients; en canvi, si anem a través del client, només es mostraran els del client seleccionat.

• Premem sobre el botó documents .

• A la secció buscar, seleccionem Albarans.

• Seleccionem un albarà de la llista.

Nota: Utilitza el cercador per trobar més fàcilment el client.

Opcions dels albarans:

Un cop hem accedit als albarans, disposem de diferents opcions.

• Pagaments: Podem associar pagaments anticipats a l'albarà prement sobre Pagaments, a la pestanya que s'obre, premem en , seleccionem Efectiu o Targeta, afegim l'import i premem Desar.

Nota: Cal activar prèviament els pagaments anticipats. Més informació aquí.

• : Accedim a les opcions.

• Convertir a factura: El client vol comprar els productes i el convertim en una venda (factura).

• Imprimir: Imprimir en una impressora AirPrint l'albarà.

• Imprimir tiquet: Imprimim l'albarà en la impressora de tiquets.

• Enviar per correu electrònic: Enviar per correu electrònic l'albarà a l'email associat al client.

• Eliminar: Eliminem l'albarà.

• Arxivar: Arxivem l'albarà.

ALBARANS EN EL BACK-OFFICE

Des de la secció Vendes / ALBARANS DE LLIURAMENT del back-office podem veure tots els albarans que hàgim anat generant des de l'app.

• ID: Identificador de l'albarà.

• Client: Client al qual està associat l'albarà.

• Productes: Quantitat de productes que conté l'albarà.

• Quantitat: Quantitat de productes que conté l'albarà.

• Data: Data i hora de creació de l'albarà.

• Tancat: Data i hora en què s'ha tancat l'albarà.

• : Podem descarregar el PDF de l'albarà.

3. ORDRES DE CLIENT

Com crear una ordre de client

Aquesta opció ens permet crear una ordre de client del tiquet actual. Està pensada per generar una necessitat d'estoc dels productes que no tenim disponibles en el moment de crear l'ordre.

En crear una ordre de compra automàtica al back-office, tindrà en compte totes les ordres de client generades sobre cadascun dels productes. A més, aquests productes estaran reservats pels clients que tinguin ordres pendents de lliurar.

Per crear una ordre de client, hem de seguir els següents passos:

1. Afegim els productes desitjats en una nova transacció.

2. Seleccionem un client prement el botó de Client esporàdic.

Nota: Tots els documents han d'estar associats a un client. Si prèviament no seleccionem un client de la nostra llista, ens apareixerà un error indicant-ho.

3. Premem sobre el botó documents

4. Seleccionem l'opció Crear ordre de client a partir del tiquet actual.

Com buscar una ordre de client?

Es pot trobar una ordre de client de dues maneres diferents:

A TRAVÉS DE LA FITXA DEL CLIENT

• Seleccionem un client prement el botó de Client esporàdic.

• Premem sobre el botó documents del client.

• Seleccionem Ordres de clients.

• Seleccionem una ordre de client de la llista. Per defecte, les ordres de clients es mostren per ordre de data; les últimes sempre apareixen a la part superior de la llista.

Les ordres de client poden tenir diversos estats. Aquests es mostren a través d'indicadors circulars que apareixen a l'esquerra de cadascuna de les ordres:

• : Indica que l'ordre de client s'ha convertit. Per exemple, a factura.

• : Indica que l'ordre de client no s'ha convertit.

• : Indica que els productes que hi ha a l'ordre no es poden lliurar. No hi ha estoc.

• : Indica que els productes que hi ha a l'ordre es poden lliurar. Hi ha disponibilitat d'estoc.

• : Indica que alguns dels productes que hi ha a l'ordre es poden lliurar però d'altres no.

A TRAVÉS DEL BOTÓ DE DOCUMENTS

En aquest cas, es mostraran tots les ordres de tots els clients; en canvi, si anem a través del client, només es mostraran els del client seleccionat.

• Premem sobre el botó documents

• A la secció buscar, seleccionem Ordres de clients.

• Seleccionem una ordre de client de la llista.

Nota: Utilitza el cercador per trobar més fàcilment el client.

Opcions de les ordres de clients:

Un cop hem accedit als pressupostos, disposem de diferents opcions.

• Afegir quantitat: Premem sobre un producte, podem utilitzar el botó per afegir més quantitat.

• Eliminar producte: Lliscant amb el dit de dreta a esquerra podem eliminar un producte del pressupost.

• Afegir un altre: Podem afegir nous productes al pressupost.

• Pagaments: Podem associar pagaments anticipats al pressupost prement sobre Pagaments, a la pestanya que s'obre, premem en , seleccionem Efectiu o Targeta, afegim l'import i premem Desar.

Nota: Cal activar prèviament els pagaments anticipats. Més informació aquí.

• Desar: Aplicar qualsevol canvi realitzat en el pressupost.

• : Accedim a les opcions.

• Lliurar el que està disponible: Es presta el material i el client de moment no el paga.

• Convertir a albarà: El client s'emporta els productes, però de moment no els paga.

• Convertir a factura: El client vol comprar els productes i el convertim en una venda (factura).

• Duplicar: Duplicar una ordre de client.

• Imprimir: Imprimir en una impressora AirPrint l'ordre de client.

• Imprimir tiquet: Imprimim el pressupost en la impressora de tiquets.

• Eliminar: Eliminem el pressupost.

COMANDES DE CLIENTS AL BACK-OFFICE

Des de la secció Vendes / COMANDES DE CLIENTS del back-office podem veure totes les comandes que hàgim anat generant des de l'app.

• ID: Identificador de la comanda.

• Demandant: Client que ha sol·licitat els productes.

• Productes: Quantitat de productes que conté la comanda.

• Estat: Estat de la comanda: pendent o repartida.

• Data: Data i hora de creació de la comanda.

• Suma: Valor del producte.

• Descompte: Valor del descompte.

• Subtotal: Valor previ impost del producte.

• Impostos: Valor dels impostos aplicats al producte.

• Total: Valor total del producte.

• Descompte d'ordre: Si tenim algun descompte aplicat a la comanda, apareixerà aquí.

• : Podem descarregar el PDF de la comanda.