COM OBRIM UN TORN A L'APP DE REVO XEF
COM TANQUEM UN TORN A L'APP DE REVO XEF
INFORMES

El control de caixa, com el seu nom indica, és una eina de control que serveix per determinar quant efectiu entra-i-surt del calaix d'efectiu durant cada dia d'operació del negoci.

En l'apartat de EMPRESA del back-office es poden configurar les següents opcions:

• Hora d'Obertura: Per utilitzar Control de Caixa, és imprescindible introduir l'hora desitjada per al canvi de dia. Es recomana posar una hora en què el vostre negoci hagi tancat. Per exemple: 05:00:00 (5 am).

• Cap: No hi ha control de caixa.

• Simple: Se sol·licita l'import total del fons de caixa inicial abans de tancar/cobrar la primera comanda del dia i del fons de caixa final abans de tancar el torn (Informe X). Es poden obrir i tancar diversos torns durant un dia.

És recomanable obrir el torn i indicar el fons de caixa inicial abans d'obrir el local als clients.

• Complet: Se sol·licita l'import detallat (totes les unitats monetàries) del fons de caixa inicial abans de tancar/cobrar la primera comanda del dia i del fons de caixa final abans de tancar el torn (Informe X). Es poden obrir i tancar diversos torns durant un dia.

És recomanable obrir el torn i indicar el fons de caixa inicial abans d'obrir el local als clients.

• Automàtic: Es genera automàticament un sol torn diari sense especificar el fons de caixa inicial i final. En finalitzar el dia, es pot imprimir l'Informe Z des de l'app per veure el resum de vendes en les diferents formes de pagament utilitzades.

• Caixa cega: Amb aquesta opció activada, evitem que l'usuari pugui imprimir l'Informe Z abans de tancar un torn (Informe X). D'aquesta manera no poden saber la recaptació d'efectiu abans de tancar el torn.

Com obrim un torn a l'app de Revo XEF?

Veurem un exemple pas a pas de com obrim un torn amb control de caixa simple i després com es tanca en finalitzar el nostre dia de treball i després de tenir una sèrie de vendes.

És important recordar que el control de caixa es fa sobre l'efectiu i no altres formes de pagament.

1. Premem sobre el menú de REVO r.

2. Busquem i premem sobre Control de Caixa.

3. Premem a Nou Torn.

4. Indiquem l'import total de l'efectiu amb què comencem el dia al calaix d'efectiu (fons de caixa inicial). En aquest exemple: 300 € i premem sobre per confirmar. Ja tenim el torn obert.

Com tanquem un torn a l'app de Revo XEF?

Hem finalitzat el torn amb els següents valors:

• Vendes en Efectiu: 1189,95 €
  • Vendes amb Targeta: 828,00 €
  • Diferència Entrada/Sortida: 30 €
  • Efectiu inicial: 300 €
  • Total: 1747,95 €

1. Premem de nou sobre el menú de REVO r.

2. Busquem i premem sobre Control de Caixa.

3. Premem a Tancar Torn i ens apareix de nou la pantalla anterior.

Si tot ha anat bé, hem d'indicar com a fons de caixa final, 1519,95 €. Que són els 1189,95 € que hem recaptat cobrant les ordres en efectiu + els 300 € inicials amb els quals hem començat el torn + els 30 € de diferència de la sortida d'efectiu.

Com veiem a l'exemple, s'ha fet una entrada/sortida de caixa amb el que cal tenir en compte el valor per evitar diferències en el tancament de torn. Aprèn més sobre les entrades/sortides aquí.

4. Indiquem, 1519,95 € en efectiu i 828,00 € en targeta. Premem sobre per confirmar i tancar torn.

Informes

Quan es tanca un torn, s'imprimeix l'Informe X a la impressora de caixa. Allà apareix la següent informació, però en format paper:

Es poden tenir dos o més torns (Informe X) diaris. Després de tancar l'últim torn, es pot imprimir l'Informe Z, que serà el resum (suma) de tots els torns (Informe X) del dia.

Com es pot observar a la imatge, la diferència de caixa (diferència de efectiu) és de 300 € positius, que és l'import inicial que havíem indicat que hi havia en el calaix d'efectiu, indicant que l'Informe X ha quadrat a la perfecció.

Addicionalment, Revo XEF compta amb les següents opcions d'impressió d'informes addicionals:

• Informe lliurament: Imprimeix totes les dades relacionades amb les entregues a domicili del dia d'avui.
  • Informe Z General: Imprimeix els informes Z de totes les caixes del local. L'informe Z estàndard només mostra les dades de la caixa actual.
  • Resum diari: Imprimeix totes les dades de facturació del dia d'avui.
  • Resum del torn: Imprimeix totes les dades del torn actual.