1. VISTA GENERAL
2. CONFIGURACIÓ
3. CONDICIONALS
4. APLICAR PROMOCIONS EN REVO XEF
5. EXEMPLES PRÀCTICS

Les promocions de REVO ens permetran aplicar descomptes a productes i comandes quan es compleixin les condicions que vulguem, així com realitzar vendes creuades i suggerides. Es tracta d'un mòdul amb moltíssimes opcions de personalització. En els següents apartats veurem com es poden configurar i alguns exemples pràctics.

1. VISTA GENERAL

Per a poder utilitzar el mòdul de promocions primer serà necessari activar-lo en el back-office, entrant en Configuració / Promocions i prement sobre el botó Activar:

Una vegada ho hàgim activat entrarem a la vista general, mostrada en la imatge inferior.

Per a crear una nova promoció n'hi haurà prou amb prémer sobre +Nou en la part superior dreta. També podrem editar i eliminar promocions.

Les opcions que podem veure en cada promoció són les següents:

• Actiu: Aquí podem veure si la promoció està activada o desactivada, així com canviar aquest estat fent clic damunt.
  • Foto: Podem pujar una foto per a visualitzar en Revo DISPLAY quan utilitzem la venda suggerida.
  • Nom: Nom de la promoció.
  • Venda suggerida: Aquí veurem si una promoció té la venda suggerida activada o no.
  • Quan: En aquest apartat veurem el període, hores i dies de la setmana quan s'aplica la promoció.
  • Descripció: Aquest camp mostrarà un resum de la funcionalitat de la promoció. Es genera automàticament depenent de la promoció que hàgim configurat.
  • Producte promocionat: Aquí és on podrem veure i definir els productes als quals aplicar la promoció.

Nota: Els productes que assignem són els que ens suggerirà la venda creuada i als quals s'aplicaran els descomptes a producte configurats en la promoció.

• Condicionals: En condicionals podrem veure i definir les condicions necessàries per a aplicar la promoció, explicat amb més detall en Condicionals.

Podrem ordenar les promocions arrossegant la fila i prement Guardar Ordre en la part superior dreta.

CONFIGURACIÓ

En aquest apartat detallarem totes les opcions que tenim disponibles quan creem o editem una promoció. Cada promoció tindrà les següents pestanyes:

1. PRINCIPAL: En aquesta pestanya podrem canviar el nom de la promoció i activar-la/desactivar-la.

2. VENDA SUGGERIDA: Aquí podrem indicar si la promoció usa venda suggerida. També tenim l'opció d'activar si volem que la pregunta es mostri al client mitjançant Revo DISPLAY.

Aquesta funcionalitat fa saltar una finestra en Revo XEF (o DISPLAY si així ho hem configurat) demanant si volem afegir el producte que falta per a complir-se la promoció.

Important: Només es mostrarà quan quedi una condició pendent amb quantitat 1.

3. QUAN: Si volem limitar la promoció a un rang de dates, franja horària o dies de la setmana, el podrem definir en aquest apartat. Si deixem tots els camps en blanc, la promoció estarà sempre activa.

4. CONDICIONS: Aquesta pestanya ens permetrà definir:

• Mínim total: L'import mínim que necessita la comanda perquè la promoció s'apliqui.

• Comensals mínims: El nombre mínim de comensals necessaris per a aplicar la promoció.

• Es pot acumular: Si activem aquesta opció podrem utilitzar la promoció en la mateixa comanda diverses vegades. Per defecte estarà desactivada.

5. ACCIÓ: Aquí és on definirem quin tipus de promoció s'aplicarà quan es compleixin les condicions configurades, tenim diversos tipus d'accions amb els seus paràmetres, que definirem a continuació:

• Valor de descompte: Triant aquesta opció podrem introduir un import per a aplicar com a descompte a la comanda o productes. Els valors que podrem configurar seran:

• Sense extres: Si ho activem, els extres no es veuran afectats per la promoció.

• Valor del descompte: L'import en € a descomptar.

• Aplicar a: Podrem seleccionar a ordre o producte.

• Tipus d'aplicació: En cas de seleccionar producte podrem triar que la promoció s'apliqui al producte més barat, al més car, o a tots.

• Percentatge de descompte: Podrem aplicar un descompte per percentatge a la comanda o productes.

• Sense extres: Si ho activem, els extres no es veuran afectats per la promoció.

• Valor del descompte: L'import en % a descomptar.

• Aplicar a: Podrem seleccionar a ordre o producte.

• Tipus d'aplicació: En cas de seleccionar producte podrem triar que la promoció s'apliqui al producte més barat, al més car, o a tots.

• Preu fix: El preu fix ens permetrà definir el preu concret a tota la comanda o productes.

• Valor del descompte: L'import en € a assignar.

• Aplicar a: Podrem seleccionar a ordre o producte.

• Tipus d'aplicació: En cas de seleccionar producte podrem triar que la promoció s'apliqui al producte més barat, al més car, o a tots.

• Producte: Si volem que el descompte es mostri com un producte, aquí podem assignar-lo.

Important: Quan tinguem promocions aplicades a productes aquestes s'aplicaran als productes promocionats. Si no tenim cap producte promocionat, els descomptes s'aplicaran als productes/categorias que tinguem configurats en els condicionals.

• Venda creuada: Aquest tipus d'acció ens permetrà realitzar "cross-selling", quan es compleixin les condicions de la promoció s'obrirà una finestra en Revo XEF demanant si volem afegir algun producte (definit en productes promocionats) a la comanda.

3. CONDICIONALS

En condicionals podrem configurar que productes o categories haurem d'afegir a la comanda perquè es pugui aplicar la promoció.

Per a configurar-los haurem de fer clic en la columna “CONDICIONALS” de la promoció que vulguem editar:

Una vegada dins podrem afegir condicions i grups:

• Condicions: Si fem clic a "Afegir condició" podrem definir els següents valors:

• Quantitat: Nombre de productes necessaris.

• Tipus: Podrem definir si es tracta d'un producte en concret o una categoria.

• Categoria/Producte: Aquí podrem seleccionar que producte o categoria afegir.

• Grup: Si fem clic a "Afegir grup" haurem d'afegir una condició lògica, tenim les opcions “AND” i “OR”:

• And: En un grup amb la condició “AND” s'hauran de complir totes les condicions perquè s'apliqui la promoció. En la següent imatge tenim un grup "AND" i dues condicions. Això indica que perquè es compleixi la promoció s'hauran d'entrar dos refrescos i dues begudes en la comanda:

• Or: En un grup amb la condició “OR” només serà necessari complir amb una de les condicions afegides. En la següent imatge tenim les mateixes condicions, però hem modificat el grup a "OR". Això ens indica que per as compleixi la condició haurem d'introduir o dos refrescos o dues cerveses:

Nota: No hi ha límit de condicions o grups, per la qual cosa podem afegir tots els valors que necessitem.

APLICAR PROMOCIONS EN REVO XEF

Per a aplicar les promocions en Revo XEF tenim dues opcions:

• Accions d'ordre: Dins de l'ordre podem triar aplicar promocions des del desplegable "Accions d'ordre":

• En cobrar: Les promocions s'aplicaran automàticament quan cobrarem l'ordre:

5. EXEMPLES PRÀCTICS

En aquesta secció, explicarem com configurar diferents tipus de promocions pas a pas:

Encreuament de venda:

En aquest exemple, volem que Revo XEF sempre ens pregunti si volem afegir un aperitiu a la comanda quan escollim qualsevol beguda importada.

• En primer lloc, crearem una nova promoció, li posem un nom identificatiu, per exemple: "T'apeteix?", i l'activem:

• No modificarem res a la pestanya de "Quan", ja que volem que ens ho pregunti sempre sense límit de data.

• No modificarem res a la pestanya de "Condicions", ja que no volem que hi hagi un límit de comensals o despesa.

• Obrim la pestanya d'"Acció" i seleccionem el tipus de promoció "Encreuament de venda", guardem:

• A la columna "productes promocionats", fem clic en les --, seleccionem els productes que volem recomanar des del desplegable i fem clic a afegir:

• Accedim a condicionals, triem "AND" i afegim una condició dins d'aquest grup:

• Configurem la condició amb una quantitat d'1, triem la categoria i afegim Importació, fem clic a guardar.

Un cop realitzats aquests passos, ja tindrem configurat l'encreuament de venda:

Així és com apareixerà l'encreuament de venda a l'app al seleccionar qualsevol producte de la categoria Importació:

2x1:

Ara configurarem la següent promoció: Un 2x1 en begudes aplicable els dijous i divendres de 18 h a 21 h:

• Crearem una nova promoció, li posem un nom identificatiu, en l'exemple: "2X1 begudes", i l'activem:

• A la pestanya "Venda suggerida", seleccionem No.

• A la pestanya "Quan" afegim dijous i divendres al camp inferior. No omplim el període de dates, ja que volem que la promoció s'apliqui tots els dijous i divendres, però indiquem l'hora d'inici 18:00:00 i l'hora de fi 21:00:00.

• Accedim a la pestanya condicions, marquem l'opció "Es pot acumular", ja que volem que totes les begudes que es venen en una mateixa comanda se'ls apliqui la promoció.

• Volem aplicar el 100% de descompte en un dels dos productes, en aquest cas el més barat dels dos. Quedaria configurat com observem a la imatge inferior:

• Ara entrem a condicionals i afegim dos grups amb dues condicions cadascun.

• El primer grup condicional el configurem com "OR", i afegim dues condicions a quantitat 2 la primera de la categoria Refrescos i la categoria Cervesa. El segon condicional el configurem com "AND", i afegim dues condicions a quantitat 1 la primera de la categoria Refrescos i la categoria Cervesa. Configurant-lo d'aquesta manera ens permetrà aplicar la promoció, ja sigui amb 2 refrescos, 2 cerveses o 1 refresc i 1 cervesa.

Com que no hem afegit cap producte promocionat, aquesta promoció s'aplicarà a les categories configurades en les condicions, per la qual cosa ja tindrem una promoció 2x1 configurada:

Quan les condicions es compleixin i fem clic sobre les monedes per cobrar, se'ns aplicarà la promoció automàticament:

10 € de descompte amb 5 comensals i 30 € mínim:

Ara configurarem la següent promoció: 10 € de descompte amb 5 comensals i un mínim de la comanda de 30 €.

• Crearem una nova promoció, li posem un nom identificatiu, en l'exemple: "10 € dte amb 5 pax i 30 € mínim", i l'activem:

• A la pestanya "Venda suggerida", seleccionem No.

• No modificarem res a la pestanya de "Quan", ja que volem que ens ho apliqui sempre sense un límit de data o hora.

• Accedim a la pestanya "Condicions" i especifiquem el "Mínim Total" a 30 i els "Comensals mínims" a 5, no marquem l'opció "Es pot acumular".

• Indiquem que és un tipus "Valor de descompte" de 10 i que s'aplica a la comanda:

Com que no promocionem cap producte ni especifiquem cap condició, no hem de configurar res, així que ja tindrem la promoció configurada:

Quan les condicions es compleixin i fem clic sobre les monedes per cobrar, se'ns aplicarà la promoció automàticament:

10% amb postres i cafè:

Ara configurarem la següent promoció: 10% de descompte quan s'afegeixi unes postres i un cafè.

• Crearem una nova promoció, li posem un nom identificatiu, en aquest cas: "10% amb postres + cafè", i l'activem:

• A la pestanya "Venda suggerida", seleccionem Quan s'afegeixi un producte. Si disposem de Revo DISPLAY, seleccionem l'opció perquè es mostri allà.

• No modificarem res a la pestanya de "Quan", ja que volem que s'apliqui sempre sense límit de data o hora.

• No modificarem res a la pestanya de "Condicions", ja que volem que no hi hagi mínims i que la promoció no es pugui acumular.

• Indiquem que és un tipus "Percentatge de descompte" del 10% i que s'aplica a la comanda:

• Accedim a les condicions i creem un grup "AND" amb dues condicions: 1 categoria cafè i 1 categoria postres. D'aquesta manera, ens permetrà triar quines postres o cafè volem afegir a la comanda.

Un cop afegides les condicions, tindrem totalment configurada la promoció:

D'aquesta manera, quan afegim unes postres a l'aplicació, apareixerà la pantalla demanant si volem afegir un cafè per rebre el descompte. I a la inversa, també funcionarà: si afegim un cafè, ens demanarà afegir unes postres.

10% de descompte:

Aquest últim exemple serà més complicat i ens permetrà observar com configurar diferents grups de condicionals. Farem una promoció que ens permeti aplicar un descompte del 10% a tota la comanda si es consumeix un primer i un segon, amb un mínim de dos comensals:

• Primer de tot, crearem una nova promoció, li posem un nom identificatiu, en l'exemple: "10% amb primer i segon", i l'activem:

• A la pestanya "Quan" configurarem la promoció de 19:00 a 23:59 i els següents dies de la setmana:

• Per limitar la promoció a un mínim de dos comensals ho indicarem a la pestanya "Condicions":

• A l'acció seleccionarem percentatge de descompte, 10% i aplicat a la comanda, guardem.

• Per configurar els condicionals volem que sigui obligatori qualsevol primer (de les categories d'entrants, primers o amanides) i qualsevol segon (burgers, suggeriments o segons). Al grup principal utilitzarem la lògica "AND" i afegirem dos grups més amb lògica "OR":

• Dins d'aquests dos grups afegirem tres condicions amb cada una de les categories, guardem:

Amb això, ja hem deixat configurada la promoció: